Hard sporten? Dan ook goed drinken!

Vandaag zijn de Koningsspelen aan de gang, ook in Diepenveen. In 2013 is deze sport- en speldag in het leven geroepen om kinderen meer te laten bewegen. In dat jaar werd Prins Willem-Alexander onze koning. Sindsdien is de laatste vrijdag vóór de Koningsdag de dag waarop in heel Nederland de Koningsspelen gehouden worden. Wist je dat onze koning ook erg van sport houdt? Hij bezoekt veel wedstrijden en toernooien zoals de Olympische Spelen. En hij heeft zelf een keer (stiekem) de Elfstedentocht geschaatst!

De Koningsspelen zijn een initiatief van Richard Krajicek en de Johan Cruijf Foundation. Gezond eten en actief bewegen staan centraal. Aan de Koningsspelen doen jaarlijks meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van ruim 6.000 basisscholen mee! Dit zijn scholen door heel Nederland en de andere delen van het Koninkrijk: Aruba, Curaçao en Sint Maarten, de Nederlandse scholen in het buitenland en de eilanden van Caribisch Nederland: Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

       

Om te zorgen dat de jeugd in Diepenveen genoeg drinkt tijdens deze dag hebben ze allemaal, onderbouw én bovenbouw, een mooie bidon van Oranje Comité Diepenveen ontvangen.