Heel Diepenveen licht op!

Deze winter organiseert Oranje Comité Diepenveen voor kinderen en de rest van het dorp “Heel Diepenveen licht op!’, een wandeling door je eigen buurt door zelf verlichte tuinen!

Het is een lichtjeswandeling nieuwe stijl, omdat de oude vertrouwde versie die start vanaf de kerstmarkt door Corona in de soep valt… We laten ons niet kennen en vragen heel Diepenveen om mee te doen met dit alternatief.

Op zaterdag 18 december versieren we samen de tuinen en mooie plekken van Diepenveen met leuke feestelijke lichtjes. Oranje Comité Diepenveen slaat samen met bewoners, de scholen en ondernemers de handen ineen om heel Diepenveen die avond op te laten lichten. Zo maakt iedereen die avond kun je door de eigen straat, eigen wijk en eigen dorp een gezellige wandeling, en kijken we bij elkaars leuke creatieve lichtjes.

We nodigen jullie dan ook uit om mee te doen. Om je alvast een beetje op weg te helpen, hebben we een paar ideeën verzameld waarmee je eenvoudig van huis- , tuin- en keukenartikelen aan de slag kan. Klink op de linkjes voor meer informatie.
– Voor leuke huis-lampionnetjes Klik hier,
– Hier staat een idee voor een zaklamp met afbeelding.
Meer voorbeelden en ideeën volgen in een ander artikel, dus hou de website in de gaten, ook voor goede ideeën. Een lampion maken en ophangen met een waxinelichtje of een lampje op batterij is al harstikke leuk, als het maar licht geeft (en veilig is). Natuurlijk kun je ook je eigen creativiteit de vrije loop laten gaan en zelf een mooi bouwwerk in elkaar knutselen. En misschien kun je met je buren de tuinen versieren!

Als Oranjecomité gaan wij op mooie plekjes in het dorp ook een lichtjes kunstwerk maken. Wij versieren voor jullie een plek in het bosje van Heest, langs de molenkolk, een plekje aan de wetering en het kerkpad. Dankzij de dorpenraad van WijDeventer hebben we iets extra’s kunnen uitgeven.

Hier op deze website verschijnt binnenkort een digitale kaart met de locatie van de lampjes in het dorp. Je kunt dan eenvoudig zien waar de lampjes staan (of hangen) om zelf je avondwandeling te plannen. Volledig Corona-proof! We vinden het leuk als je ook je eigen lampje op de kaart prikt zodat anderen jouw kunstwerk kunnen bewonderen. Je locatie op de kaart prikken gebeurt geheel anoniem, het is niet nodig om je naam te registreren. Kijk maar eens hier hoe je dat doet.

De bedoeling is dat de lichtjes aan gaan op 18 december vanaf 17:00 uur en blijven branden tot 20:00 uur branden. Zet deze dag in je agenda en succes met het oplichten van je tuin! En samen zetten we Diepenveen op de donkerste dag in het licht.