Programma Koningsdag 2022

samen kleuren we diepenveen oranje

Nog een paar dagen en we vieren Koningsdag in Diepenveen weer groots! Oranje Comité Diepenveen heeft daarvoor een mooi programma geregeld met onder andere de aubade, leuke activiteiten en natuurlijk de kleedjesmarkt.

 

Aubade
08.30 uur      Alle kinderen, ouders en belangstellenden verzamelen zich op het grote schoolplein bij basisschool De Zonnewijzer
08:45 uur      Met drummers van ‘Sempre Crescendo’ lopen we naar het ‘Oranjeplein’
09:00 uur      De aubade start met jong en oud Diepenveen op het ‘Oranjeplein’ voor Hof van Salland.
Samen met de kinderen van beide basisscholen, andere verenigingen en wethouder Grijssen openen we dan officieel Koningsdag 2022. We hijsen de vlag en zingen het Wilhelmus, het Sallands volkslied en het nieuwe Koningsspelen lied ‘FitTop10’. Dus goed de teksten oefenen!

 

Activiteit jongste jeugd
De jonge kinderen (van 0 tot 8 jaar) zijn nu welkom in de gymzaal in Hof van Salland (hoofdingang)
bij de voorstelling van goochelaar Jordi Jansen met zijn show “Magic for kids”. Er zijn leden van het oranjecomité zijn aanwezig om de kinderen te begeleiden tijdens de show.
09:30 uur           Start voorstelling in gymzaal Hof van Salland
10:15 uur            Einde programma.

Ouders, vergeet u alstublieft niet om uw kind(eren) tijdig af te halen als de voorstelling voorbij is! Tijdens de voorstelling is er voor de ouders buiten op het Oranjeplein verse koffie en wat lekkers te koop bij de tent van Oranje Comité Diepenveen.

 

Activiteiten bovenbouw
10:00 uur      De Kleedjesmarkt begint!
Voor de Diepenveense kinderen van de bovenbouw is er een mooie gratis plek met een kleedje op de braderie, op de parkeerplaats van de Albert Heijn. Daar kunnen de kinderen  gaan handelen voor wat extra spaargeld. Inschrijven kan via een inschrijfformulier dat via de basisscholen is verspreid.

LET OP: vanaf dit jaar kunnen er geen overgebleven spullen meer ingeleverd worden. Dus wat je niet verkoopt, dat neem je mee terug naar huis zodat je plekje opgeruimd achterblijft.

11:30 uur       Vanaf nu staat naast de kleedjesmarkt ook een gladiatorenspel klaar voor jullie: wie van je vrienden is het sterkst, wie is er sneller en wie mept nét iets harder? Probeer het uit op de mat!

 

Voor de oudere dorpsgenoten
10:00 uur            Oranjeborrel op Sparrenheuvel
Oranje Comité Diepenveen bezoekt de oudere dorpsgenoten voor een gezellige borrel in Sparrenheuvel met livemuziek van Heeren van de Heijs. Wij serveren daarbij een hapje en een drankje voor de bezoekers zodat de dag ook voor hen een echt feest wordt.

 

Muziek op het Oranjeplein
11:30 uur            Start muziekprogramma op het Oranjeplein.
De muziekkoepel, de koffietent van het oranjecomité en later ook de buitenbar van Hof van Salland staan klaar op het Oranjeplein bij het Kulturhus. Vanaf half twaalf tot het eind van de middag is er ook livemuziek. Dit jaar treedt de plaatselijke band King George op in onze muziekkoepel met veel soul, funk en pop. Tussen de live sessies door zal de DJ het overnemen, er is dus de hele dag muziek!

 

We wensen iedereen een hele gezellige dag toe!

Oranje Comité Diepenveen