Koningsdag voor kinderen!

Nog even en we vieren Koningsdag weer met zijn allen in Diepenveen! Oranje Comité Diepenveen heeft daarvoor een mooi programma geregeld voor de kinderen van Diepenveen. Dit jaar betekent dat meedoen met de aubade, een gave goochelact, activiteiten op de braderie en natuurlijk de kleedjesmarkt.

Aubade
08.30 uur    Alle kinderen, ouders en belangstellenden verzamelen zich op het grote schoolplein bij basisschool De Zonnewijzer.
08:45 uur    Vertrek met de drummers van ‘Sempre Crescendo’ naar het ‘Oranjeplein’.
09:00 uur    De aubade start met jong en oud Diepenveen op het ‘Oranjeplein’ voor Hof van Salland.

Samen met de kinderen van basisschool de Zonnewijzer en Slingerbos, andere verenigingen en dit jaar komt Burgemeester König ons helpen om officieel Koningsdag 2023 te openen! Dat doen we door de vlag te hijsen en het zingen van het Wilhelmus, het Sallands volkslied en het Koningsspelen lied van 2023, “ZiggZagg”. Sempre Sereno en de Heeren van Heis helpen ons met muziek en zang.

Klik eens op de linkjes, dan kun je de teksten en dansjes alvast oefenen!

Activiteit onderbouw
De jonge kinderen (van 0 tot 8 jaar) zijn nu welkom in de gymzaal in Hof van Salland (hoofdingang) voor een voorstelling van goochelaar Justin de Verwonderaar.

09:30 uur    Start programma in gymzaal Hof van Salland
10:15 uur     Einde programma

Justin is bekend van de Efteling en met zijn show vol fantasie zet hij kinderen én hun ouders steeds voor verrassingen. Met een achtergrond als leerkracht en tevens directeur van basisscholen kan hij de belevingswereld van kinderen heel goed inschatten en triggeren. Het is dan ook zeker logisch dat hij één van de beste kindergoochelaars is, Justin voelt wat er leeft en speelt en kan daardoor de fantasiewereld en gedachtengang van kinderen betoveren. Dus ouders zijn zeker uitgenodigd om tijdens de show te blijven kijken, en er is ook begeleiding van het oranjecomité aanwezig voor de kinderen .

Voor jullie als ouders is er tijdens de voorstelling is er verse koffie en lekkers te koop bij de tent van Oranje Comité Diepenveen op het Oranjeplein. Meld je meteen aan als donateur en vergeet daarna niet je eigen kind weer mee bij de hoofdingang van het Hof van Salland.

Kleedjesmarkt
10:00 uur    Dan begint de Kleedjesmarkt!

Om ervoor te zorgen dat je een mooie gratis plek hebt, houden wij de parkeerplaats van de Albert Heijn Middeldorp voor jullie vrij. Zo kun je meedoen met je klasgenoten aan de aubade en daarna gaan handelen voor wat extra spaargeld. Doe je mee? Dan heb je je vast al ingeschreven via een inschrijfformulier dat via school verspreid is. Meld je die ochtend op de parkeerplaats bij Oranje Comité Diepenveen, wij wijzen we jullie je plek voor je kleedje

LET OP: Ook dit jaar kun je geen overgebleven spullen meer inleveren, dus wat je niet verkoopt, dat neem je mee terug naar huis. Zo blijft je plekje opgeruimd achter.

Ook is er voor de oudere kinderen een klimwand: Hoe hoog kom jij? Bij de klimwand is professionele begeleiding aanwezig. EN iedereen mag een poging doen op de reuze sjoelbak op het Oranjeplein. Want zeg nou zelf, wat is Koningsdag zonder deze oud-Nederlandse traditie?

 

We wensen iedereen een hele gezellige dag toe!