Nog een paar nachtjes slapen: Koningsdag 2024 in Diepenveen!

Nog even en we vieren Koningsdag in Diepenveen met een grote feestdag! Oranje Comité Diepenveen heeft daarvoor een mooi programma ingericht en voor jullie, de kinderen van Diepenveen, betekent dat meedoen met de aubade, leuke activiteiten en natuurlijk de kleedjesmarkt.

Het programma zullen we komende tijd met alle details delen, hier zijn alvast de onderdelen die er 27 april zeker zullen zijn!

Alle schoolkinderen verzamelen zich op het schoolplein van O.B.S. Slingerbos om dan vanaf 8:45 uur met zijn allen naar de start van Koningsdag te komen. Dat is natuurlijk de Aubade, die start om 9:00 uur met jong en oud Diepenveen op het ‘Oranjeplein’ voor Hof van Salland. Samen met de kinderen van beide basisscholen, andere verenigingen en de burgemeester van Deventer openen we  officieel Koningsdag 2024! We hijsen daarbij de vlag en zingen het Wilhelmus, het Sallands volkslied en het nieuwe Koningsspelenlied “Daba Die Daba Daa”. Dus oefen alvast goed de teksten en de dansjes!

Voor de kleine Diepenveners hebben we aansluitend aan de Aubade een mooi optreden geregeld van een goochelaar in het Kulturhus.

Daarna begint de Kleedjesmarkt voor jullie, alle kinderen vanaf groep 4 die op de Diepenveense basisscholen zitten! Om ervoor te zorgen dat je een mooie gratis plek hebt, houden wij de parkeerplaats van de Albert Heijn voor jullie vrij. Zo kun je meedoen met je klasgenoten aan de aubade en daarna gaan handelen voor wat extra spaargeld.

Doe je mee met de kleedjesmarkt? Je kunt je nog inschrijven via de brief die je van school hebt gekregen. Oranje Comité Diepenveen deelt dan alle ingeschreven kinderen in en op Koningsdag wijzen we jullie je plek aan waar je de winkel kunt opbouwen.

Schrijf je in en verzamel alvast de spullen die je wil verkopen, zo verdien je op Koningsdag mooi wat extra zakgeld. LET OP: Overgebleven spullen kunnen niet ingeleverd worden! Dat betekent dus: wat je niet verkoopt, dat neem je mee terug naar huis, zodat je plekje opgeruimd achterblijft.

Voor de oudere jongeren en jongere ouderen uit Diepenveen hebben we weer een geweldig band uitgenodigd, The Bridge zal ons de hele middag vermaken met mooie muziek.

Oranje Comité Diepenveen organiseert elk jaar meerdere activiteiten voor iedereen in Diepenveen, waaronder Koningsdag en de Lichtjeswandeling. We doen dat met veel enthousiaste vrijwilligers uit het dorp. Voor inkoop en huur van materialen zijn we afhankelijk van subsidies en donaties. Zijn jullie nog geen donateur van Oranje Comité Diepenveen en draag je onze activiteiten een warm hart toe? Wordt dan snel donateur door op onze website het aanmeldformulier in te vullen! Invullen duurt minder dan een minuut en kan vanaf een paar euro per jaar.