Koningsdag 2022

This event has ended

We vieren Koningsdag in Diepenveen weer lekker als vanouds! Oranjecomité Diepenveen heeft daarvoor een mooi programma ingericht. Dat start om 9 uur met de traditionele aubade voor jong en oud op het ‘Oranjeplein’ voor Hof van Salland. Samen met schoolkinderen, verschillende verenigingen en het College van Deventer openen we dan officieel Koningsdag 2022. We hijsen daarbij de vlag en zingen het Wilhelmus en het Sallands volkslied met Heeren van de Heijs en met ondersteuning van muziekvereniging Sempre Crescendo.

Daarna volgt een leuk optreden in het Kulturhus voor kinderen van de onderbouw van de basisscholen. Kinderen van de bovenbouw kunnen een plekje op de kleedjesmarkt reserveren en ze kunnen deelnemen aan een gave activiteit op de braderie. Volwassen Diepenveners kunnen bij onze tent op het Oranjeplein rustig in feeststemming komen met een kop koffie. Die stemming voeren we in de middag op met knallende optredens in de muziekkoepel door de band King George.

Er is ook oog voor de oudere dorpsgenoten. In Sparrenheuvel worden bewoners en omwonenden getrakteerd op een lekker hapje en drankje en mooie muziek van Sempre Crescendo en Heeren van de Heijs.

Mensen uit het hele land komen voor de braderie naar ons dorp. De organisatie daarvan ligt bij de Braderiecommissie. Oranjecomité Diepenveen werkt nauw samen met de Braderiecommissie, verenigingen, ondernemers en dorpsgenoten om samen van Koningsdag 2022 een mooie feestdag voor iedereen te maken!